Flytta isär när man har barn 

Om du och din sambo har bestämt er för att flytta isär och ni har barn, är det en tuff process som behöver hanteras varsamt med flyttfirma som https://nordiskaflyttkompaniet.se/. Att berätta om uppbrottet för sina barn är ofta den jobbigaste biten med att flytta isär för många föräldrar. Trots det är det oerhört många barn som växer upp med skilda föräldrar, och situationen fungerar väldigt bra. Det är därför viktigt att ta en sak i taget och verkligen fundera kring hur ni ska hantera uppbrottet på bästa möjliga sätt, för att att barnen ska må så bra som möjligt. 

Viktigt att tänka på 

När man har barn och genomgår en separation är det viktigt att prioritera sina barn. Även om det är otroligt jobbigt att göra slut med sin livspartner är det viktigt att sorgen inte går ut över barnen. Var inte rädd för att visa dina känslor för dina barn, det är bättre att vara ärlig och ge dem sanningen. Förklara att det inte är barnets fel att ni valt att gå isär. Se till att behålla en sund relation med den andra föräldern för barnens skull, det kommer garanterat underlätta processen. Försök se det från den positiva sidan och berätta hur framtiden kommer se ut för dina barn. Dubbla jular? Två kalas varje år? Det är lätt att livet blir lite grått vid en separation, att barnen kan få något roligt att tänka på kan lätta på stämningen. 

Delad vårdnad? 

Delad vårdnad är i de flesta fall det bästa alternativet för barnen vid en separation. Om barnen är äldre är det dock viktigt att låta dem få tycka till själva. Om barnen är över 12 år får de bestämma själva var de vill bo. Du som förälder behöver acceptera det och absolut inte ge ditt barn dåligt samvete, oavsett vad barnet bestämmer sig för. För yngre barn brukar varannan vecka kunna fungera bra, men inte för alla familjer. Se till att diskutera olika alternativ med den andra föräldern så ni tillsammans kan hitta bästa möjliga lösning. Var även öppen med att saker och ting kan förändras med tiden, lås dig inte fast vid vad ni en gång bestämt. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>