Var inte dum – läs om hur man flyttar innan du flyttar

att flytta är långt ifrån raketforskning, men att få några tips på hur man gör det så smidigt som möjligt är ingen dum idé om du snart skall flytta. Det finns många fallgropar när det kommer till flytt som bara gör hela grejen jobbigare än vad den behöver vara – den största och vanligaste är att man sparar förberedelserna tills veckorna innan flytten. Då blir det stressigt och tråkigt – särskilt om man jobbar hel tid och kanske har andra åtaganden man behöver ge uppmärksamhet åt.

Varför vänta?

Det kommer inte att göra någon skada alls om du tar fram en flyttkartong och lite lätt börjar packa ner sådant du sällan använder – redan ett par månader innan det är dags att flytta. Bara att börja lite lätt kommer att göra att du får mycket större förståelse för det arbete du behöver utföra och hur mycket tid som krävs. Du kan då även vara mer noggrann i din sortering och i ditt system för nerpackning hos stockholmsflyttfirma.se. Tänk på att packa ner på ett sätt som gör att det är lätt att packa upp!

Kolla med några flyttfirmor

Det är högst rekommenderat att flytta med flyttfirmor snarare än att göra det själv. Varför är underförstått – det är så mycket smidigare med flyttfirmor och det gör att hela flytten blir hälften så påfrestande. Det finns många flyttfirmor där ute och det gör att du kan vara petig när du skall välja. Se till att hitta en flyttfirma med bra pris och god service. Du kan begära offert från flera flyttfirmor samtidigt och sedan jämföra priser och villkor hos flyttfirmor. Det är ett smart sätt att göra ett informerat val!

Komma iordning

Räkna med att det kommer att ta ett tag att komma iordning i ditt nya hem, inte nog med att dina saker inte riktigt har hittat rätt plats och din hjärna behöver anpassa sig till den nya miljön – vilket är något energikrävande, inte mycket men det är bra att ha i åtanke. Samtidigt handlar du i en ny mataffär och behöver hittat en bra rutt till jobbet och till dina andra aktiviteter. Så räkna med att du är lite högre belastad under perioden efter du flyttat så att du inte bokar in dig på för mycket saker då!