Anlita en flyttfirma vid flytt

När det är dags att byta bostad är det bästa du kan göra att köpa en flyttfirmas tjänster. Du vinner så mycket både i tid och kraft och dessutom kan du få RUT-avdrag på tjänsten för att få ned flyttfirma pris.

 

Tänk på detta innan flytten

En flyttfirma är professionell och vet hur man ska bära och packa bohagsflytt samtidigt som de har rätt redskap vid flytten. Du kan också anlita dem för att packa alla dina sker. Det är bra för de har både flyttlådor och packmaterial. Dessutom har de försäkringar om det inträffar en olycka. Ska du flytta själv får du först och främst ordna med flyttkartonger och material att packa med som exempelvis tidningar, silkespapper eller bubbelplast. Filtar är också bra att använda. Själva packningen är något som tar tid och är ganska krävande. Du behöver tänka på vad du packar i vilket låda så det blir enklare när du packar upp och dessutom får du fundera över vad som kan packas tidigt och vad du måste ha kvar fram till flytten. Det är också viktigt att du tänker på att märka kartongerna så att de hamnar i rätt rum på ditt nya boende. Sedan måste du beställa en bil till flyttdagen och fixa vänner som hjälper dig att lyfta och bära. Kanske behöver du dessutom tänka på att ordna med mat till alla som hjälper dig. Det bästa du kan göra är att hyra en flyttfirma för att göra jobbet.

 

Njut av flyttdagen

Har du nu ordnat med en flyttfirma kan du ta det ganska lugnt när flyttdagen kommer. Flyttpersonalen tillsammans med flyttbilen kommer på flyttdagens morgon som ni har bestämt. De bär säkert och snabbt ut hela ditt möblemang och dina flyttboxar till bilen där de stuvar på ett professionellt sätt så att alla saker står stadigt. Du behöver inte göra något för firman tar hand om allt. När ni kommer till din nya bostad bär de in ditt möblemang och dina flyttboxar och ställer allt där det ska vara. Både kartonger och möbler hamnar direkt på rätt plats. Visst är det härligt? Du behöver varken lyfta eller bära. Det är faktiskt ett väldigt tungt arbete du slipper utföra. Dessutom går allt mycket snabbare med en flyttfirma eftersom de är proffs. De har rätt lyftteknik och rätta flyttredskapen så att allt går snabbt och smidigt. Om du flyttar själv kommer allt att ta mycket längre tid. Sist men inte minst så kan du ju få RUT-avdrag om du anlitar en firma vid flytten. Du får då ett avdrag med hela 50 procent. Alltså betalar du bara halva fakturan. Det är också något att njuta av!

Att flytta är tungt, både fysiskt och mentalt och det är mycket att tänka på vid flytt. Tänk på dig själv och anlita en flyttfirma!