Flyttfirmor som följer Bohag 2010 

När du anlitar en flyttfirma är det viktigt att firman följer de riktlinjer som återfinns i Bohag 2010. På så sätt är du som konsument skyddad om något inte går som det ska under flytten och du kan känna dig trygg i samarbetet. 

Vad är Bohag 2010? 

Bohag 2010 är en överenskommelse som innefattar regler kring hur flyttfirmor ska utföra sina tjänster och uppdrag för både privatpersoner och företag. Därmed är det en smart idé att utgå från Bohag 2010 när du förhandlar och sluter ett avtal med en flyttfirma. Genom att utgå från Bohag 2010 vet både du som kund och din flyttfirma exakt vad som gäller samt vilket slags skydd du har som konsument. 

Vad innefattar Bohag 2010? 

En stor och viktig del av det Bohag 2010 tydliggör är att den flyttfirma du som kund anlitar ansvarar för hela ditt bohag, under hela transporten. Därmed spelar det ingen roll om en underleverantör till flyttfirman utför flytten, vad för slags fordon som kör bohaget eller vilken person som kör bilen – flyttfirman ansvarar för att flytten sköts korrekt. Flyttfirman du anlitar ansvarar helt enkelt för ditt bohag. Regelverket innefattar även att flyttfirman du anlitar är skyldig att visa dig som kund erat avtal innan de påbörjar arbetet. Kom ihåg att trots att flyttfirman är ansvarig för transporten, är du som kund ansvarig för att allt har packats ordentligt. Om en möbel blir skadad under transporten och skadan bevisligen orsakats av dåligt utförd packning, kommer flyttfirman inte ta ansvar för skadan – och du kommer inte bli ekonomiskt ersatt. Därmed är det viktigt att du skyddar dina ägodelar noggrant innan du ska flytta med flyttfirmor malmö. 

Kundens skyldigheter 

Du som anlitar en flyttfirma malmö har som konsument en del skyldigheter gentemot flyttfirman. Förutom att packa och skydda dina möbler och saker innan flytten finns det en del saker du är skyldig att informera flyttfirman om, bland annat:  

  • Om du har tunga och otympliga möbler som ska transporteras 
  • Om du har några särskilt dyrbara saker som behöver hanteras med försiktighet 
  • Om du har några ägodelar med vassa kanter eller dylikt som kan skada personer som hanterar dem 
  • Mängden saker som ska transporteras och om du har hiss, trapp eller andra detaljer som kan vara bra att veta inför flytten 

Upplys flyttfirman 

Kort sagt kan ovanstående punkter sammanfattas med att informera flyttfirman. Informera flyttfirman så detaljerat som möjligt för att undvika missförstånd och potentiella konflikter. Kom ihåg att avtala om priset och hur priset ska räknas ut innan arbetet påbörjas och innan du som kund skriver på ett avtal. På så sätt kan du få klart för dig vilket pris som gäller och vilka konkreta tjänster som ska utföras.