Flyttips inför en kommande flytt 

En flytt kräver sin planering och det finns en hel del tips som du kan använda dig av för att underlätta processen – kontakta din flyttfirma nyköping. 

Att flytta kan vara en stressfaktor tillika en väldigt ansträngande process beroende på vad som ska flyttas. Har du exempelvis ett piano eller andra tunga ting som du känner att detta kommer inte gå med hjälp av närstående. Då är rekommendationen att anlita proffs som kan göra det smidigt för dig. Ett bra tips innan du lämnar din gamla lägenhet för nya äventyr är att se till att allt är fint städat. Dessutom att du har sagt upp alla abonnemang som har att göra med din gamla lägenhet. 

En noggrann packning sparar mycket tid 

För att underlätta hela processen med en flytt så är det viktigt att se till att packningen görs noggrant. Till att börja med bör du skaffa dig flyttkartonger av bra kvalitet. Detta för att inte riskera att något går sönder samt att försäkra dig om att kartongerna håller måttet. På de flesta flyttkartonger brukar det stå vad kartongen klarar av i vikt. Har du ömtåliga saker som du är extra rädd om kan du lägga papper samt bubbelplast för att skydda dem extra i flyttkartongerna. Lassa inte i för mycket prylar i en kartong så att kartongerna blir för tunga. Blir mycket smidigare med flera flyttkartonger som inte är så tunga än färre som är överlastade. Tänk på att du och dina eventuella hjälpredare ska orka bära dem. 

Ett annat bra tips inför en flytt är att använda sig av slitstarka sopsäckar. I dessa är det lätt att packa exempelvis kläder, kuddar, bäddmadrasser och andra lättare ting. Flyttkartonger och sopsäckar som packas med prylar försluts och därav är ett bra tips att sätta en tejpbit på dem med text om vad de innehåller. Detta kommer att underlätta processen när allt har flyttats till den nya lägenheten. 

Sälj av eller ge bort sånt som du inte behöver inför en flytt 

En flytt kan medföra att du blir av med onödiga saker som bara legat och skräpat i den gamla lägenheten. Detta är ett ypperligt tillfälle att rensa kläder, prylar och annat som du inte har någon användning för. Gå igenom hela lägenheten och eventuella förråd eller vindar. Ett alternativ är att sälja av prylar och få betalt för dem på exempelvis blocket eller tradera. Eller ge bort dem gratis till dina nära och kära eller människor som är mer behövande av dem. Som sagt är det alltid bra att vara ute i god tid när du vet vilket datum flytten ska göras. Då kan du i lugn och ro planera och kanske börja packa saker du vet du inte kommer använda långt innan och ta vara på att bli av med sånt du inte vill ha med till den nya lägenheten. 

Montera ner möbler i förväg 

Montering av möbler är också någonting du bör ta ner innan flytten. Börja med att montera möbler som du inte är i behov av, kan leva utan innan flytt och avsluta med resterande till sist. Genom att montera ner möbler slipper du att det blir tungt att bära samt att det inte tar lika mycket plats. Exempelvis mattor kan du rulla ihop så tight som möjligt och fästa dem. Detta gör dem lättare att bära samt tar mindre plats. Avslutningsvis är det viktigaste att tänka på när du ska flytta att planera i tid. Då är mycket vunnet när själva flytten ska genomföras. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>